Avtagbar Protetik


Avtagbar protetik är en väldigt gammal men väl fungerande avdelning inom tandtekniken. Den konventionella metoden har på senare år ändrats till mer digitaliserade metoder och till detta har vi valt att fokusera på att tillverka alla våra proteser med det senaste inom avdelningens högkvalitativa material och metod. De tandtekniska konstruktioner som ingår i denna kategori är alltid avtagbara för patienten.

Funktion och estetik är vägledande när vi framställer våra arbeten därför väljer vi våra material med hänsyn och stor omsorg. Vid konventionell tillverkningsmetod använder vi på Svea Dental Design därför det världserkända märket PalaXpress. Protesbasmaterialet består av PMMA-baserade självhärdand polymerer och finns som både varm- och kallpolymerisat. Hörande till saken är den avtagbara protetiken kostnadseffektiv och ibland också det enda alternativet för helt eller delvis tandlösa patienter.  Med allt större förväntningar från patientsynvinkel på estetisk vid protetikjobb är det därför viktigt att utvecklingen går framåt. Vi på Svea Dental Design kan därför som ett futuristiskt dentalt laboratorium erbjuda CAD/CAM framställda hel- eller delproteser.

Hel eller del-proteser krävs när du behöver byta dina naturliga tänder. Tandläkaren som anlitar oss på Svea Dental Design kommer tillsammans med oss skapa individuellt anpassade hel- eller delproteser. Vi kombinerar funktion med estetik och skapar en välfungerad symbios för att tillfredsställa tandläkaren och patientens förväntningar och önskemål.

Tandproteser som är framställda utav oss görs vanligen genom flera besök hos tandläkaren. Vid de olika besöken bestäms er betthöjd, tandfärg, protesform osv. innan själva arbetet slutförs. Hos oss på Svea Dental Design kan vi därför med flera års erfarenhet av avtagbara konstruktioner erbjuda olika terapilösningar för tandläkare:

Helprotes

En helt tandlös käke kan bero på flera olika orsaker som exempelvis karies eller parodontit. Vid tandlöshet kan patienten rehabiliteras med en total plattprotes (i.e Helprotes/fullständig protes). Proceduren sker i flera steg där exempelvis betthöjd och tanduppsättning provas innan protesen kan färdigställas. Materialen som används är akryl och plast.

Delprotes

Delproteser som även kallas partiell protes framställs till patienter som fortfarande har kvar en del av sina naturliga tänder och bara behöver lägga till några som saknas. Delproteser kan framställas av akryl, metall eller flexibelt material. De kan också kombineras tillsammans för att få en starkare eller mer transparent protes beroende på situationen. Hos oss på Svea Dental Design arbetar vi enbart med delproteser gjorda i akrylmaterial.

Proteslagning/Reparationer

Har er protes spruckit eller gått sönder? Har ni protes- eller implantattänder som lossnat? Eller kanske er tandprotes sitter dåligt? Ni kanske tycker att er protes ser smutsig ut och vill ha den rengjord? Ingen fara! Hos oss på Svea Dental Design erbjuder vi akuttider hos våra erfarna tekniker som hjälper er gärna med detta! Slippa våndas och boka en tid hos oss via telefon så fixar vi det på nolltid! Vi på Svea Dental Design strävar nämligen efter att ni får tillbaka er lagade protes redan samma dag!

Vi har öppet måndagar till fredagar från kl. 8.00- 17.00. Tidsbokning sker via telefon.

 Telefonnummer


+46 (0)8 – 32 08 21


Mobilnummer


070-727 76 78Kontaktinfo


Post och besöksadress:
Sveavägen 91
113 50 Stockholm
Sverige


Sociala medier


Svea Dental Design

Svea Dental Design
Nyhetsbrev

Copyright 2019. All rights reserved.

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska