CAD/CAM


CAD, förkortning för Computer Aided Design har tillsammans med CAM (Computer Aided Manufacture) på senare tid vuxit sig allt starkare inom dental branschen, inte minst inom den tandtekniska arbetsgången. Vad som en gång sågs vara en avlägsen verklighet är idag en realitet.

CAD/CAM har tillsammans med 3d-printing blivit en vardagssyssla för många av Sveriges tandtekniker. Idag är det svårt att finna ett tandteknisk labb som saknar maskiner som fräser eller 3d-printar ut modeller osv. En större del av den börda som en gång i tiden låg helt och hållet på tandteknikerns axlar ser ut att i raketfart lätta. Idag bär dagens teknik, det digitala flödet en stor del av den börda som en gång var teknikerns i att framställa tandtekniska konstruktioner som håller och lever upp till de uppsatta kraven.

Vi på Svea Dental Design är glada över att se denna utveckling. Som ett futuristiskt laboratorium vill vi vara ledande i utvecklingen av vår bransch. Vi satsar därför inte bara på att använda och utveckla dagens teknik, utan även dagens material.

Med hjälp av våra datorstyrda apparater kan vi framställa konstruktioner med millimeterprecision. Som en del av vår vision att vara ett futuristiskt laboratorium har vi som motto att hitta smarta digitala lösningar.  Våra erfarna tekniker har den kunskap som krävs, för att som labb kallas futuristiskt.

Vi arbetar med den senaste tekniken och kan erbjuda tandläkare smarta digitala lösningar för i princip alla tandtekniska konstruktioner. Hos oss på Svea Dental Design 3d-printar vi dessutom alla våra modeller. Pröva gärna oss på Svea Dental Design, labbet som älskar innovation!

Vi jobbar med dessa maskiner och programvaror:

  • Carestream 3600 – för digitala avtrycksstagning på vårt labb

  • Ceramill Mind – Avläsning/Scanning. Används bland annat för scanning av konventionella avtryck i gips för tandläkare som skickar konventionella avtryck.

  • Formlabs – 3d-printer för printing av exempelvis bettskenor och modell

  • 5-axlad fräsmaskin – Används för CNC-fräsning av exempelvis PMMA och Zirkonia.

  • Exocad – CAD programvara för dentalt bruk.

  • DentalWings – CAD programvara för dentalt bruk.Telephone number


+46 (0)8 – 32 08 21


Cellphone number


070- 092 48 21Contact information


Post and visitoraddress:
Sveavägen 91
113 50 Stockholm
Sverige


Social media


Svea Dental Design

Svea Dental Design
Newsletter

Copyright. 2021 All rights reserved.
en_USEnglish