Teeth Implants


När professor Brånemark under 50-talet i sin forskning kring blodcirkulation i benvävnad upptäckte att titan och ben ”växer ihop” kom det att bli startpunkten till en ny era inom oral protetik. Fenomenet gavs namnet osseointegrering och blev startskottet för vad vi idag kallar för tandimplantat.

Denna typ av tandteknik har växt mycket här i Sverige. Faktumet är att Sverige är i topp när det gäller användningen av tandimplantat per capita. Hos oss på Svea Dental Design har vi en bred erfarenhet och kunskap om implantat och dess möjligheter och svårigheter. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och har från start inriktat oss på arbete med implantat genom att kombinera vanlig konventionell teknik med CAD/CAM-metoden.

Kombinationen mellan vanlig konventionell teknik med CAD/CAM-metod tror vi starkt på. Vi tycker om den utveckling som sker inom den digitala delen av vår dentala bransch. Däremot inser vi begränsningarna som finns med dagens teknik för närvarande. För att uppnå ett optimalt resultat för både tandläkare och patient jobbar vi alltid med tanduppsättningar i vax vid större arbeten som helkäksimplantat. Dessutom är vår filosofi som ett futuristiskt dentalt laboratorium att alltid arbeta med frästa konstruktioner och främst i Kobolt-krom eller Zirkonia när vi framställer helkäksimplantat.

Framställningen görs genom scanning och caddning (designing). Vid fall där tandläkare skickar in digitala avtryck hoppar vi över scanningsmomentet. Resultatet kommer antingen genom cementering av konstruktioner till titanbaser, alternativt genom maskinframställda helkäkskonstruktioner (Hybrider) om implantatskruvarna är vinklade.

Den samlade kunskapen hos oss på Svea Dental Design garanterar att de som får implantatkonstruktioner från oss blir nöjda. Vårt koncept på implantatkonstruktion är som enligt nedan:

  • Singelimplantat – Individuellt anpassade distanser med Self Glazed Zirkonia

  • 2-3 leds delimplantatbro – Individuellt anpassade distanser med Self Glazed Zirkonia

  • Större broar – Maskinfrästa konstruktioner i antingen Zirkonia eller Kobolt-kron (Atlantis konceptet). Dessa förutsätter att du som tandläkare har tagit avtryck på distansnivå, dvs. MUOR eller liknande.

Tveka inte med att kontakta oss på Svea Dental Design vid frågor kring tandimplantat eller de tjänster vi har att erbjuda!Telephone number


+46 (0)8 – 32 08 21


Cellphone number


070- 092 48 21Contact information


Post and visitoraddress:
Sveavägen 91
113 50 Stockholm
Sverige


Social media


Svea Dental Design

Svea Dental Design
Newsletter

Copyright. 2021 All rights reserved.
en_USEnglish