Self Glazed Zirkonia


Self Glazed Zirkonia, SGZ är en ny svensk uppfinning inom dentala material. Materialet är unikt och skiljer sig på många olika sätt från vanlig traditionell dental zirkonia. Som det enda tandtekniska labbet i Europa kan vi på Svea Dental Design erbjuda denna världsnyhet till tandläkare över hela världen.

Vanlig traditionell dental zirkonia är uppbyggd av matris (glas) och zirkonia partiklar. Partiklarna kommer i olika form och storlek och binds samman av en matrismix, som består av en glassammansättning.  Partiklarnas form och storlek gör att vanlig traditionell zirkonia har en ostruktur i sin uppbyggnad. Detta ger materialet en rad olika karaktäristiska egenskaper och beteende vid hantering för såväl tandtekniker som tandläkare.

Vid inslipning av traditionell zirkonia krona uppstår gnistor. Det sker när diamantborren kommer i kontakt med zirkonia partiklarna och frigör dessa från matrisen. Self Glazed Zirkonia skiljer sig i det avseendet, då materialet har en annan uppbyggnad och sammansättning. SGZ är uppbyggd av endast zirkoniapartiklar (dvs. ingen matris). Partiklarna har alla samma form och nanostorlek och är dessutom strukturerat uppradade jämsides varandra vilket ger ett mer hållfast material. Namnet Self Glazed kommer ifrån det faktum att när tandläkare slipar på materialet behåller den fortfarande sin färg och glans. Detta har med materialets unika och patenterade uppbyggnad och framställningsmetod.

Varför Self Glazed Zirkonia?

Det har alltid varit svårt att efterlikna den naturliga tanden med konstruktioner. Alla tillgängliga material inom dental branschen har inte förrän nu varit två dimensionella i många aspekter. Framförallt ur estetisk synvinkel har det varit svårt att finna rätt färg för konstruktioner och ännu svårare att justera den befintliga. Dagens färgskalor är gjorda av plast och att överföra färgen från ett material till ett annat är inte alltid enkelt. Därför tror vi på Svea Dental Design att SGZ är lösningen. Materialet är så unikt att det fungerar i hela munnen och den estetiska aspekten är optimal. Fördelarna med materialet är som sådan:

·       Inget porslin, d.v.s inga frakturer

·        Vid slipning är färgen det samma, behöver inte sändas för infärgning

·        Vid slipning tappar den inte glansen, behöver ingen glansbränning

·        Bättre precision och passform, då konstruktionen produceras digitalt

-

-

Framställningsmetoden är mycket komplicerad och kan närmast likna 3d-printing, dvs. tanden byggs upp tredimensionellt. Det kan förklara varför SGZ konstruktioner behåller samma glans och färg i alla dimensioner.

Bästa resultat fås ifall du följer vår arbetsflöde gällande beställningen. Testa din första Self Glazed Zirkonia-krona för 790kr (Ordinarie pris 1.500kr), skulle du inte vara nöjd får du pengarna tillbaka.

🇬🇧

Self-Glazed Zirconia, a dreamed family of ceramic prostheses finally solved most of the problems!

What is Self-Glazed Zirconia?

Self-glazed zirconia crowns represent a new category of monolithic ceramic restorations with functionally tailored hierarchical structures exhibiting superior smoothness on occlusal surface formed spontaneously during the net-shape manufacturing process that imitates the function and optical appearances of the natural tooth enamel. Your benefits:

 More efficient workflow, less intraoral adjusting, saving chair time;

 More reliable prostheses, no porcelain chipping, no fracturing, reducing the wear of the antagonist tooth

 Improved patient satisfaction, minimum invasive tooth preparation, preview the final outcome, less visits

Three ways to place an order:

♦ Sending gypsum models

♦ Sending intraoral scanned data

♦ Sending scanned wax-up data

How does it work?

A unique product that not only fits for the current workflow but most importantly also fits for a full digital workflow in the coming era of digital dentistry.Undermeny


Beställ SGZ

Har du frågor kring SGZ materialet? Ring till oss på Svea Dental Design så berättar vi gärna mer om det världsunika materialet!

Beställ SGZ idag!

Telephone number


+46 (0)8 – 32 08 21


Cellphone number


070- 092 48 21Contact information


Post and visitoraddress:
Sveavägen 91
113 50 Stockholm
Sverige


Social media


Svea Dental Design

Svea Dental Design
Newsletter

Copyright. 2021 All rights reserved.
en_USEnglish