Fast Protetik


Fast protetik är en stor del av tandtekniken idag. Avdelningen är väldigt gammal och benämns i vardagligt tal som ”Kron & bro”.
Den konventionella metoden har på senare tid lämnat plats för mer digitaliserade metoder i form av CAD/CAM, CNC-fräsning och 3d-printing.
Hos oss på Svea Dental Design strävar vi efter att arbeta mer digitalt, därför ser vi oss som ett futuristisk dental labb redo att erbjuda våra kunder det senaste inom det digitala sfäret.

I takt med att vi lever i ett samhälle där allt större fokus läggs på vår livskvalité och hälsa har patienternas önskemål och förväntningar ändrats från hur det en gång varit. I dag ställs högre förväntningar på att återskapa tänder som är mer av estetisk synvinkel. För att uppnå optimalt resultat diskuteras dessa krav mellan patient och tandläkare som i sin tur vidarebefordrar informationen till oss på Svea Dental Design.

Vid önskemål kan vi erbjuda tid för färgtagning och konsultation/diskussion med en av våra erfarna tekniker på vår alldeles nya dental labb för såväl patient eller tandläkare.

Vi på Svea Dental Design har det som krävs för att ge bästa estetiska resultat oavsett restaurering. Som ett futuristiskt dentalt laboratorium har vi valt att lägga större vikt på materialet Zirkonia, därför att vi ser ett bredare användningsområde och större utvecklingsmöjligheter. Vår alldeles egna Zirkonia, Self Glazed Zirconia är en del i den utvecklingen. Mer information om SGZ materialet finnes under fliken ’Self Glazed Zirkonia’ vid huvudmenyn.

Vårt mål är att patienten alltid ska känna sig nöjd och stolt över sina tänder.  Därför följer vi varje enskild patients önskemål och beslutar i samråd med tandläkaren de estetiska åtgärder som krävs för att uppnå optimalt resultat. Exempelvis har vi på Svea Dental Design som regel att vid beställning av en Self Glazed Zirkonia krona ge tandläkaren möjligheten att beställa en PMMA-krona helt kostnadsfritt för att bestämma form och design/anatomi på den slutgiltiga kronan i samråd med patienten. Detta förkortar tandläkarbesöken och minimerar risken för framtida komplikationer.

Tandläkaren har också möjlighet att skicka eller ladda upp foton i digital form till oss, som kan vara till stor nytta för att åstadkomma gott resultat. Detta görs via vår alldeles egna Cloud där all kommunikation med tandläkare sker utöver telefonsamtal.

Hos oss på Svea Dental Design jobbar vi endast med frästa konstruktioner i vanlig Zirkonia eller Kobolt-krom. Vi erbjuder dessutom vår alldeles egna och världsunika Self Glazed Zirkonia.Telefonnummer


+46 (0)8 – 32 08 21


Mobilnummer


070-727 76 78Kontaktinfo


Post och besöksadress:
Sveavägen 91
113 50 Stockholm
Sverige


Sociala medier


Svea Dental Design

Svea Dental Design
Nyhetsbrev

Copyright 2019. All rights reserved.

sv_SESvenska
en_USEnglish sv_SESvenska